اخبار صنعت گردشگری

اخبار صنعت گردشگری

جشنواره‌ها به مثابه یک رسانه برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری

جشنواره‌ها به مثابه یک رسانه برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری

جشنواره‌ها به مثابه یک رسانه برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری عمل می‌کنند و برگزاری آنها امری غیر قابل انکار در مسیر رشد و توسعه صنعت گردشگری است.

معرفی ظرفیت‌های موجود در حوزه گردشگری یکی از نیازهای اساسی توسعه این صنعت است، با توجه به تعدد مقاصد گردشگری با ویژگی‌های متنوع، انتخاب یک مقصد برای مسافرت تحت تاثیر تبلیغات و معرفی ویژگی‌های یک منطقه قرار دارد. جشنواره‌ها، به ویژه جشنواره‌های موضوعی و مرتبط با ظرفیت‌های بومی مناطق مختلف یکی از راهکارها برای معرفی و برندسازی پتانسیل‌های موجود است. چنین جشنواره‌هایی کارکردهای مختلفی دارند که لزوم برگزاری آنها را یادآوری می‌کنند.

برندسازی یک منطقه یا یک محصول

برگزاری جشنواره‌های موضوعی یکی از راهکارهای برندسازی است، برای مثال جشنواره میوه به هرساله در شهرستان کوثر استان اردبیل برگزار می‌شود در حالی که بسیاری از ظرفیت‌های گردشگری این شهرستان و البته میوه به تولید شده در باغ‌های این شهرستان در جنوب استان اردبیل مورد غفلت قرار گرفته است. با برگزاری این جشنواره معرفی و برندسازی میوه به این منطقه به عنوان نمونه با کیفیتی از این میوه و معرفی شهرستان کوثر و شهر گیوی مرکز این شهرستان به عنوان یک باغ شهر مورد توجه قرار می‌گیرد و در صورت داشتن بازتاب رسانه‌ای مناسب می‌تواند بر رونق گردشگری منطقه تاثیر گذار باشد. چنین جشنواره‌هایی به مرور زمان می‌توانند در مسیر برندسازی یک منطقه یا یک محصول نتیجه بخش باشند.

معرفی ظرفیت‌ها

جشنواره‌ها علاوه بر موضوع اصلی خود، می‌توانند در معرفی همه ظرفیت‌های یک منطقه درصورت ایجاد موج رسانه‌ای موثر باشند. برای مثال جشنواره کوچ عشایر هرساله در شهرستان بیله سوار استان اردبیل برگزار می‌شود و این امر موجب معرفی و شناساندن ظرفیت‌های عشایری، کشاورزی و طبیعت کم‌نظیر دشت مغان اردبیل در سطح ملی و بین‌المللی شده است. در حالی که منطقه مغان با توجه به قرار گرفتن در شمال استان و بعد مسافت زیاد از چشم گردشگران به دور مانده است اما فعالیت‌های تبلیغی از جمله برگزاری جشنواره کوچ عشایر که امسال نیز برای اولین بار به صورت بین‌المللی برگزار شد، ظرفیت‌های گردشگری را به چشم و گوش مخاطبان رسانده است و موجب جذب گردشگر داخلی و خارجی به این منطقه می‌شود.

جذب گردشگر در زمان برگزاری جشنواره

علاوه بر مسائل گفته شده و کارکردهای طولانی مدت جشنواره‌های موضوعی در حوزه گردشگری، کارکرد آنی و در دسترس این جشنواره‌ها، جلب توجه و جذب گردشگر در حین برگزاری رویداد است. مانند نمونه‌های موفق در داخل کشور و در سطح بین‌المللی، برگزاری برخی جشنواره‌ها می‌تواند صرفا به دلیل برگزاری آن رویداد گردشگران زیادی را جذب کند، برای مثال جشنواره آش شهرستان نیر، جشنواره گل‌های بابونه در جنگل فندقلو، جشنواره‌های زمستانی و سایر جشنواره‌های برگزار شده هرکدام به تنهایی جاذبه‌ای را ارائه می‌کنند که گردشگران صرفا برای حضور در مدت زمان برگزاری جشنواره به آن مناطق سفر می‌کنند و این امر موجب رونق گردشگری منطقه حداقل به صورت مقطعی می‌شود.

در نهایت می‌توان گفت که جشنواره‌ها به مثابه یک رسانه برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری عمل می‌کنند و برگزاری آنها امری غیر قابل انکار در مسیر رشد و توسعه صنعت گردشگری است، به طوری که می‌توان هرجشنواره را به اهدافی مناسب موضوع آن، مثل برندسازی، معرفی ظرفیت‌های منطقه یا جذب گردشگر در روزهای برگزاری جشنواره برنامه‌ریزی و اجرا کرد.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.