اخبار صنعت گردشگری

اخبار صنعت گردشگری

با حضور رئیس شورای جهانی صنایع‌دستی

اجلاس شهرداران شهرهای جهانی صنایع‌دستی در اصفهان برگزار شد.

اجلاس شهرداران شهرهای جهانی صنایع‌دستی در اصفهان برگزار شد

به‌گزارش خبرنگار میراث‌آریا، سعد القدومی رئیس شورای جهانی صنایع‌دستی امروز شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ در نشست با شهرداران شهرهای جهانی صنایع‌دستی که در محل هتل عباسی اصفهان برگزار شد، با بیان این مطلب اظهار کرد: درباره پروژه‌هایی که به صورت بین المللی در دست اجرا است باید بگویم یکسری جوایزی را برای شهر های پیشتاز صنایع دستی در نظر خواهیم گرفت، شهرهایی که به عنوان شهرهایی توسط یونسکو شناسایی شده‌ و مورد توجه قرار گرفته و شهرهایی که به عنوان شهرهای برگزید صنایع دستی هستند.

او ابراز کرد: برای انتخاب شهرهای جهان به عنوان شهرهای صنایع دستی، ما ابتدا ارزیابان خود را به شهرها اعزام می کنیم تا  درباره اینکه آیا شهرها، استان ها و شهرستان ها دارای قابلیت های مدنظر ما هستند که به عنوان مجموعه شهرهای صنایع دستی جهان انتخاب شوند یا خیر، تحقیق کنند.

رئیس شورای جهانی صنایع دستی تصریح کرد: بخش اجرایی شورای جهانی صنایع دستی گزارشات ارزیابان اعزامی به شهرها را مورد بحث و بررسی دقیق قرار می دهند تا در نهایت این گزارش ها منجر به تصمیم گیری نهایی برای اعطای مجوزات شود.

او افزود: در گزارش‌های ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی، معیارهای ویژه ای چون بررسی محیط حضور هنرمندان، شهرهای میزبان هنرمند، اینکه هنرمند چگونه در محیط خود به ارائه هنر می‌پردازند، کیفیت کار موجود و میزان مسئولیت آنها پرداخته می شود.

القدومی عنوان کرد: بررسی همگی موارد باعث اعطا بخشی مجوز به این  شهرها تحت شهرهای جهانی صنایع دستی می‌شود، اینکه بتوانیم میراث فرهنگی و صنایع دستی را در چهارچوب های بین المللی حفظ کرده و آن تولیدات را  تداوم بخشیم هدف اصلی است‌.

او ابراز کرد: ارزیابان در قالب تهیه گزارش های خود از وضعیت هنرمندان و شهرهای صنایع دستی، یک سری توصیه‌هایی را ارائه می کنند که می‌توان آنها را به شهرداری‌ها ابلاغ کرد تا موجب بهبود کیفیت کار حمایت از هنرمندان و صنایع دستی شود.
رئیس شورای جهانی صنایع دستی خاطر نشان کرد: حمایت هایی در موضوع تهیه مواد اولیه، ایجاد و در اختیار گذاشتن محیط هایی مناسب برای برپایی کارگاه های صنایع دستی،  حمایت های مالی و در اختیار گذاشتن یارانه ها به هنرمندان از جمله تصمیمات و اقداماتی است که صورت می گیرد.

او افزود: نظر و نگاه ما به اجتماع هنرمندان در هر شهری است و اینکه چه حمایت هایی را برای مجموعه هنرمندان می‌توان فراهم کرد، ما در نظر داریم محیطی را برای هنرمندان فراهم سازیم که علاوه بر ایجاد هنر و تولید آثار صنایع دستی، محیطی را برای حضور کار آموزان و شاگردپروری ایجاد کند.

القدومی اذعان کرد: هیئت ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی حتی در رابطه با سلامتی هنرمندان نیز گزارش هایی را تهیه و ارسال می کند،امیدواریم این گزارش‌ها به دست شما برسد و آن مجوزهای مورد تایید نیز برای شما در زمینه شهرهای جهانی صنایع دستی صادر شود.

ویدا توحدی، مدیرکل توسعه و ترویج صنایع دستی وزارت میراث‌فرهنگی نیز در این اجلاس اظهار کرد: برای نخستین بار شهر اصفهان میزبان این رویداد جهانی است، رویدادی که رئیس شورای جهانی صنایع دستی نیز در آن حضور دارد.

او افزود: افرادی که در اجلاس امروز حضور دارند، راویان اطلاعات و اخبار حوزه صنایع دستی کشور در نقاط جغرافیایی مختلف هستند، در واقع هر کدام نشانی از ظرفیت‌های بی‌بدیل کشور در حوزه صنایع دستی به شمار می‌روند.

مدیرکل توسعه و ترویج صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی تصریح کرد: در معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور در حوزه صنایع دستی، اتفاقی را رقم زدیم تا همه شهرها قبل ثبت جهانی در یک فرایند با تأیید وزیر میراث فرهنگی به ثبت ملی برسند، بر این اساس شهرهایی که قابلیت و ظرفیت حوزه صنایع دستی را به خوبی نشان می‌دهند و موفق ظاهر می‌شوند، به ثبت ملی می‌رسند.

توحدی افزود: افرادی که در اجلاس امروز حضور دارند، راویان اطلاعات و اخبار حوزه صنایع دستی کشور در نقاط جغرافیایی مختلف هستند، در واقع هر کدام نشانی از ظرفیت‌های بی‌بدیل کشور در حوزه صنایع دستی به شمار می‌روند.

مدیرکل توسعه و ترویج صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی تصریح کرد: در معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور در حوزه صنایع دستی، اتفاقی را رقم زدیم تا همه شهرها قبل ثبت جهانی در یک فرایند با تأیید وزیر میراث فرهنگی به ثبت ملی برسند، بر این اساس شهرهایی که قابلیت و ظرفیت حوزه صنایع دستی را به خوبی نشان می‌دهند و موفق ظاهر می‌شوند، به ثبت ملی می‌رسند.

او با بیان اینکه هم‌اکنون ۲۶ روستا و ۴۷ شهر ملی صنایع دستی در کشور داریم، خاطرنشان کرد: اگر روستا و شهری در این فرایند، شاخص بین‌المللی را ارتقا دهد و به مرحله‌ای برسد، ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی آن منطقه را مورد ارزیابی قرار می‌دهند، سپس پرونده آن‌ها آماده و به شورای جهانی ارسال می‌شود.

توحدی اظهار کرد: امسال برای چهار پرونده کشور ارزیابان اعزام شده‌اند که در این راستا این چهار منطقه مورد ارزیابی قرار شده است و نتایج آن به زودی ابلاغ می‌شود.

در این جلسه همچنین تعدادی از شهرداران و فرمانداران شهرهای جهانی صنایع‌دستی به بیان نظر و دیدگاه‌های خود در حضور سعد القدومی رئیس شورای جهانی صنایع‌دستی پرداختند.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.