21 اسفند اخبار صنعت گردشگری
روستاهای ایران در مسیر جهانی شدن
بهترین دهکدههای گردشگری سازمان جهانی گردشگری ۲۰۲۴ انتخاب میشوند.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: ایران برای چهارمین بار در طرح بهترین دهکدههای گردشگری سازمان جهانی گردشگری ۲۰۲۴ شرکت میکند.
به گزارش میراثآریا و به نقل از مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، سید مصطفی فاطمی با بیان این خبر گفت: سازمان جهانی جهانگردی UNTOURISM از سال ۲۰۲۱ موضوعی را تحت عنوان بهترین روستاهای جهانی گردشگری مطرح و هدف از این اقدام را معرفی آن دسته از مقاصد روستایی عنوان کرد که در آنها گردشگری بهعنوان یک فرصت، ابزاری برای رشد پایدار یا برای حفظ میراثفرهنگی و طبیعی منحصربهفرد آن روستا محسوب میشود.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی ادامه داد: خوشبختانه روستای کندوان ایران در سال ۲۰۲۳ توانست به عنوان نخستین روستای ایران در این طرح مذکور موفق شود و هماکنون در لیست روستاهای جهانی گردشگری قرار گرفته است و ما امسال نیز امیدوار هستیم بتوانیم شاهد موفقیت روستاهای دیگری از ایران در این رقابت جهانی باشیم.
او تاکید کرد: امسال نیز با تشکیل چند جلسه میز ملی گردشگری روستایی در محل معاونت گردشگری، متشکل از نمایندگان وزارت کشور، بنیاد مسکن، بنیاد علوی و دفاتر تخصصی معاونت گردشگری از بین کل روستاهای کشور۱۳۰ روستا وارد مرحله اولیه انتخاب شدند. پس از ارزیابی و بازدیدهای میدانی، این تعداد به ۱۰ روستا رسید تا با تکمیل پرونده توسط مدیران استانی و ارسال آن به معاونت گردشگری تا پایان فروردین ماه سال جاری، سهم ایران برای بهرهمندی از فرصت بینالمللی ایجاد شده توسط سازمان جهانی گردشگری حفظ شود.
به گفته مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی روستای ابیانه استان اصفهان، روستای کندلوس استان مازندران، روستای بیشه استان لرستان، روستای میمند استان کرمان، روستای فهرج استان یزد، روستای پالنگان استان کردستان، روستای اصفهک استان خراسان جنوبی، روستای قلعه بالا استان سمنان، روستای سهیلی استان هرمزگان و روستای قاسمآباد استان گیلان در لیست ۱۰ روستای کاندید برای رقابت جهانی خواهند بود که در نهایت ۸ پرونده از ایران برای شرکت در این رقابت به سازمان جهانی گردشگری ارسال میشود.
شاخصهای انتخاب روستاهای جهانی شامل ترویج و حفاظت از منابع فرهنگی، پایداری اقتصادی، پایداری اجتماعی، پایداری محیط زیستی، توسعه و یکپارچگی زنجیره ارزش گردشگری، حاکمیت و اولویتبندی گردشگری، زیرساخت و اتصال و همچنین بهداشت، ایمنی و امنیت است که ابتکارات واقدامات هر یک از روستاهای منتخب را در خصوص این شاخصها در پروندههای ارسالی درج خواهد شد.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وظایف ادارهکل استانی جهت تکمیل پرونده روستاهای جهانی را تشکیل جلسه با واحد مرتبط با روستاها در استانداری به منظور همکاری در تکمیل زیرساخت و برگزاری جشنوارههای مرتبط، تهیه کلیپ و تیزر تبلیغاتی به زبان انگلیسی، تهیه اقلام تبلیغاتی مرتبط، طراحی وبسایت، عکاسی از جاذبههای گردشگری روستا، مستندسازی تامین زیرساختها، دسترسپذیر کردن جاذبههای گردشگری روستاها برای معلولین و افراد کمتوان، انجام امور مربوط به حفاظت از محیطزیست از قبیل راهکارهای کاهش مصرف پلاستیک، جمعآوری زباله و غیره بخشی از امور اجرایی محول شده استانی نام برد.
فاطمی با تشریح اینکه چنانچه روستاهای ایران بتوانند به این جایگاه جهانی برسند، چه دستاوردهایی در پی خواهد داشت، گفت: روستاهایی که توسط سازمان جهانی گردشگری معرفی شوند از اطلاعرسانی بینالمللی و امتیازهای تبلیغاتی به عنوان نمونهای برجسته از یک مقصد گردشگری روستایی بهرهمند خواهند شد و ضمن دریافت لوح بهترین روستاهای جهانی به مدت سه سال به عضویت در شبکه روستاهای جهانی قرار خواهند گرفت. همچنین، فضایی برای تبادل تجربیات و آموزشها و در کل یاری رساندن به رشد گردشگری روستاهای کشور برشی از دستاوردهای این مهم به شمار میآید.
سازمان جهانی گردشگری طی سه سال برگزاری طرح بهترین روستاهای جهانی گردشگری تعداد ۱۳۰روستا را وارد لیست شبکه روستاهای جهانی گردشگری کرده است.
Sorry, the comment form is closed at this time.