02 فروردین اخبار صنعت گردشگری
هر آنچه درباره سفرهای نوروزی باید بدانید.
به گزارش میراث آریا و به نقل از ایسنا، با شروع تعطیلات نوروزی و البته شروع مسافرتها، دانستن و رعایت نکات سفرهای نوروزی بسیار ضرورت مییابد. در این دوره از تعطیلات، بسیاری از خانوادهها، برنامه سفر میریزند. حتی در میان ایرانیان عموما چند خانواده و فامیل، با یکدیگر به سفر میروند. دوستان دور هم جمع شده و برای سفر به مناطق توریستی و گردشگری ایران و خارج از کشور برنامهریزی میکنند. در این حین، باید که راجع به نکات سفرها و تورهای نوروزی بدانید تا سفرتان به بهترین نحو ممکن برگزار شود
نکات کلی سفرهای نوروزی
تعطیلات نوروز، یکی از شلوغترین تعطیلات سال است که تمام خانوادههای ایرانی را به سفر دعوت میکند. در نتیجه با جمعیت بینهایتی از مسافران مواجه هستید که همگی میخواهند به مقصدهای مشترکی بروند. در این میان، وضعیت برای بیشتر مناطق و شهرهای توریستی ایران و جهان بسیار فرق میکند. اگر میخواهید به کلانشهرهای ایران مانند تهران، مشهد، اصفهان، شیراز و … سفر کنید، باید حتما یک ماه قبل تا دو هفته قبل از سفر مقدمات خود را آماده کنید.
اگر هم میخواهید به کشورهای دیگر سفر کنید، باید حداقل از ۳ ماه قبل برای گرفتن ویزای آن کشور، بلیت هواپیما و رزرو هتل اقدام کنید. هر یک از مقاصد دنیا هم جداگانه نکته سفر دارند.
وسایل ضروری سفر
به دلیل شلوغ بودن بیشتر مقصدهای سفر، به شما در نکات سفرهای نوروزی توصیه میکنیم که حتما برخی از لوازم را با خود بردارید. فهرست این لوازم ضروری را که بیشتر به خاطر امنیت شما هستند، در پایین میبینید.
جعبه کمکهای اولیه: جعبه کوچکی که در آن، بانداژ، چسب زخم، بتادین، گوش پاککن، نوار چسب کاغذی، پنس و چراغهای نورافکن یکبار مصرف یا سوت قرار دارد. دیگر وسایلی که درون این جعبه میگذارید، میتواند متغیر باشد.
وسایل گرمایی مانند پتو، بالشی کوچک برای راحتی و لباسهای ضخیم (یادتان باشد که در آب و هوای عید، بسیار متغیر بوده و گاهی بسیار سرد میشود).
به همراه داشتن وسایلی مانند چراغ قوه، نخ و سوزن، کبریت، طناب و…
نقشه مسیر راه و سفر (چه به صورت چاپ شده و چه روی گوشی)
نقشه گردشگری جاذبههای شهری که میخواهید در آن گردش کنید.
در صورت لزوم همراه داشتن مدارک شخصی مانند شناسنامه، کارت ملی و دفترچههای بیمه
نکات بهداشتی سفرهای نوروزی
توجه به بهداشت محیطی در سفر: شما حتی در سفر هم نسبت به محیطی که در آن قرار دارید، مسوول هستید. به هر کجا که سفر میکنید، از ریختن زباله در اطرافتان خودداری کنید. با خود، کیسه مخصوص زباله همراه داشته باشید. اگر به طبیعت سفر میکنید، زبالههایتان را با خود به شهر بازگردانده و درون سطحهای زباله بریزید. به هیچ عنوان، زبالهای را درون طبیعت جا نگذارید. یک طبیعت گرد واقعی کسی است که هر آنچه با خود به طبیعت برده را، دوباره با خود بازگرداند.
توجه به سرویسهای بهداشتی بینراهی: اگر درون ایران سفر میکنید، با یکی از معضلات نکات سفرهای نوروزی روبرو خواهید بود. پیدا کردن سرویس بهداشتی تمیز در بین راه بسیار مشکل است. حتما با خود صابون و دستمال کاغذی به همراه داشته باشید. خوشبختانه در مسیرهای پرتردد نوروزی مانند جاده تهران-مشهد، جاده تهران-اصفهان و جادههای غربی کشور، مجتمعهای بینراهی بسیار خوبی ساخته شده است که امکانات مناسبی را در اختیار مسافران قرار میدهد.
هر جایی اتراق نکنید. اگر میخواهید در بین راه استراحت کنید، حتما در مکانهایی که دور از جاده و رفت و آمد ماشینهاست، بایستید. اگر به کشورهای خارجی سفر کردهاید، حتما در مکانهای عمومی و شلوغ بنشینید و از مکانهای خلوت و دور از نقاط توریستی خودداری کنید.
خوردن بهترین غذاها در سفر: هیچ کس دلش نمیخواهد که در سفر مریض شود. آن هم بیماریهایی که از غذا ایجاد میشود. یکی از مهمترین نکات سفرهای نوروزی توجه به غذا و آبی است که میخورید. به سراغ هر رستوران بینراهی نروید. حتما رستورانهایی را انتخاب کنید که مشتری زیادی دارند. اگر خودتان غذای بینراهی برمیدارید، از ساندویچهایی استفاده کنید که نیاز به گرم کردن نداشته باشند و به راحتی فاسد نشوند. از مصرف غذاهای گوشتی که در بیرون از یخچال نگهداری شدهاند، جدا خودداری کنید. غذاهای سبک با خود بردارید. حواستان به تنقلات بینراهی هم باشد. در جیبهایتان کمی آجیل عید بریزید.
نکته: هر چند این موضوع را همه میدانند ولی باز هم تاکید میکنیم که غذاهای کنسروی را جهت اطمینان از سالم بودن آنها، به مدت حداقل ۲۰ دقیقه در آب جوش، بجوشانید.
اگر به کشورهای آسیای شرقی سفر میکنید، از یخها تا جای ممکن استفاده نکنید. بطری آب معدنی داشته باشید و غذاها را هم از رستورانهای تمیز سفارش دهید. اگر به سراغ دستفروشان و غذاهای خیابانی میروید، ترجیحا به سراغ شلوغترین غرفههای غذا بروید. به تمیزی غرفهها و غذاهای سرخکردنی هم توجه کنید.
به هر کجای جهان که سفر میکنید، باید بسیار مراقب آب نوشیدنی خود باشید. حتما از آبهای معدنی بخورید. یادتان باشد که اگر از آبهای سالم نخورید، ممکن است به بیماریهایی مانند حصبه، وبا، هپاتیت، اسهال و بیماریهای انگلی دچار شوید.
نکات ایمنی سفرهای نوروزی
ایمنی خودرو: یکی از مهمترین نکات سفرهای نوروزی میتوان به ایمنی وسیله نقلیه و خودروی شما اشاره کرد. بنابراین اگر با ماشین سواری شخصی خود به سفر میروید، حتما نکات ایمنی زیر را رعایت کنید.
در ابتدا، یادتان باشد که از بستن کمربند ایمنی تمام سرنشینان در طول جاده و سفر غافل نشوید.
ابتدا قبل از سفر، حتما معاینه فنی ماشین خود را بگیرید تا احیای در حین سفر، وسیله نقلیه شخصیتان دچار نقص فنی نشود. اگر به نمایندگیهای مجاز بروید میتوانید باد لاستیکها، روغن موتور، روغن ترمز، برف پاککنها، چراغها، میزان باتری خودرو و… را بررسی کنید.
درون صندوق عقب ماشین خود نیز، وسایل ایمنی و مورد نیاز ماشین را قرار دهید. این وسایل شامل چراغ قوه، مثلث خطر، لاستیک زاپاس، کپسول اطفای حریق، جعبه لوازم ایمنی، زنجیر چرخ و هر آنچه که نیاز است، خواهد بود.
نکات ایمنی خودرو قبل از سفر: بهترین زمان برای رانندگی در تعطیلات نوروزی، روز است. بنابراین سعی کنید که تا جایی که میتوانید در تاریکی رانندگی نکنید. رانندگی در روز، نهتنها، قدرت تشخیص شما را بالا میبرد، بلکه میتوانید از زیباییهای مسیر هم لذت ببرید.
همچنین در نوروز، نوسانات آب و هوا غیر قابل پیشبینی است. پس در نکات سفرهای نوروزی تاکید میکنیم که تا جایی که اجبار ندارید، در شبها رانندگی نکنید. شبهای عید، زمان استراحت، دورهم نشینی و تفریح است. پس آن را در جادهها هدر ندهید.
نکته: اگر مجبور به رانندگی در شب هستید، از نور بالا استفاده نکنید تا برای ماشینی که از روبرو میآید، مشکلی ایجاد نکنید.
اگر در جادههای کوهستانی رانندگی میکنید، حتما از قبل اخبار مربوط به جاده را دنبال کنید و توجه ویژه به علائم رانندگی و تابلوهای هشداردهنده داشته باشید.
ایمنی منزل قبل از سفر: یکی از مهمترین نکات سفرهای نوروزی که باید برای آن یادآور شویم، ایمنی محیط خانه شماست. جایی که آن را برای چند روز ترک خواهید کرد. پس حتما تمام درها و پنجرهها را ببندید و قفل کنید. شیرهای گاز، شیرهای آب و چراغهای خانه را بررسی کنید که همه بسته و خاموش باشند. اگر وسایل قیمتی و بسیار باارزشی در خانه دارید، آنها را به شخص قابل اعتماد و قابل اطمینانی بدهید تا آنها را برای شما نگه دارد. اگر گلدان در خانه دارید و میخواهید شخصی به آنها آب دهد، ترجیحا به سراغ افراد ناآشنا و نامطمئن نروید. از دوستان قابل اعتماد خود کمک بخواهید.
Sorry, the comment form is closed at this time.