08 شهریور اخبار صنعت گردشگری
معاون پزشکی حج و زیارت ایران:
ارائه ۳۰۰ هزار خدمت به زائران اربعین از سوی جمعیت هلال احمر/ پیاده روی اربعین برای زنان باردار ممنوع!
معاون پزشکی حج و زیارت با اشاره به اینکه از ابتدای ماه صفر تا به امروز قریب به ۳۰۰ هزار خدمت به زائران حسینی توسط مراکز درمانی جمعیت هلال احمر ارائه شده است، گفت: علاوه بر این بیش از ۷ هزار خدمت پاراکلینیکی نظیر آزمایشگاه، رادیولوژی و سی تی اسکن صورت گرفته است.
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری میراث آریا به نجف اشرف، طاهر درودی معاون پزشکی حج و زیارت ایران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه جمعیت هلال احمر ایران همانند سال های گذشته در اربعین حسینی، ارائه خدمات بهداشتی درمانی و امدادی به زائرین را در کشور عراق و مرزهای ایران برعهده دارد ، اظهار کرد: امسال پوشش گسترده تری را نسبت به سال های گذشته در مرزها داریم به طوری که از مرز مهران تا نجف اشرف(زرباتیه، بدره،کوت ،شوملی) تحت پوشش جمعیت هلال احمر ایران قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه همچنین از مرز شلمچه تا داخل خاک عراق درمانگاه های جمعیت هلال احمر ایران جهت ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زائرین مستقر شده است، افزود: علاوه بر این دو مرکز، در کاظمین و سامرا و شهر بلد امامزاده سید محمد نیز خدمات درمانی توسط این جمعیت تا اربعین حسینی ارائه می شود.
اسقرار ۹۸۰ دستگاه آمبولانس و ۶ دستگاه اتوبوس آمبولانس در اربعین حسینی
مسئول قرارگاه نجف اشرف با اشاره به اینکه در مسیر بین راهی نیز ۳۰ مرکز درمانی به صورت اختصاصی توسط جمعیت هلال احمر خدمات دهی به زائرین را بر عهده دارد، گفت: در شهرهای نجف و کربلا هم بیش از ۱۲ مرکز ارائه خدمات بهداشتی و درمانی را بر عهده دارند.
درودی با اشاره به نیاز خدمات امدادی در جاده ها و انتقال زائرین بدحال در مسیر، گفت: امسال افزایش تعداد آمبولانس را داشته ایم و ۹۸۰ دستگاه آمبولانس در کشور عراق مستقر کرده ایم که به تناسب در مراکز بهداشتی و درمانی حضور دارند.
وی با بیان اینکه در این ایام بیش از ۸۰ مرکز درمانی در کشور عراق در حال ارائه خدمت هستند، ادامه داد: در اربعین امسال افزایش بیمارستان ها را داشته ایم که دو بیمارستان در کربلا و سه بیمارستان در مسیر بین راه در خدمت زائرین حسینی است.
خدمات دهی بیمارستان امام علی(ع)جمعیت هلال احمر ایران در اربعین حسینی
معاون پزشکی حج و زیارت ایران با اشاره به خدمات دهی بیمارستان امام علی(ع)جمعیت هلال احمر ایران در اربعین حسینی گفت: امسال برای اولین بار این بیمارستان فوق تخصصی وارد خدمات بهداشتی در اربعین شد است.
درودی با بیان اینکه امسال ۶ دستگاه اتوبوس آمبولانس در مسیرها مستقر شده اند، افزود: دو دستگاه اتوبوس آمبولانس در کربلا، دو دستگاه در نجف و در مسیر کوت و شوملی هر کدام یک دستگاه اتوبوس آمبولانس مجهز شده است.
وی با اشاره به سه سطح درمانگاهی در نظر گرفته شده از سوی جمعیت هلال احمر در اربعین حسینی، اظهار کرد: درمانگاه های سطح یک به صورت ۱۶ ساعته با ترکیب نیروهای ۳۰ نفره و درمانگاه سطح ۲ با ۵۶ نفر نیرو به صورت ۲۴ ساعته خدمات درمانی ارائه می دهند.
وی ادامه داد: همچنین درمانگاه های سطح ۳ تخصصی نیز به صورت ۲۴ ساعته خدمات پاراکلینیکی و درمانی را برعهده دارند و در سطح ۴ نیز بیمارستان های صحرایی در مسیر کربلا و نجف قرار دارند.
حضور ۴ هزار نیروی داوطلب جهت خدمت به زائران اربعین حسینی
درودی با بیان اینکه حدود ۴ هزار نیروی داوطلب در ایام اربعین امسال در خدمت زائرین حسینی است، افزود: با توجه به سطح درمانگاه ها ترکیب تیم ها متفاوت است که از این تعداد حدود ۶۵ درصد نیروها کادر درمان پزشکی و حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد نیروها پشتیبانی است.
ارائه ۳۰۰ هزار خدمت به زائران اربعین از ابتدای ماه صفر
وی با اشاره به اینکه از ابتدای ماه صفر تا به امروز قریب به ۳۰۰ هزار خدمت به زائران حسینی توسط مراکز درمانی جمعیت هلال احمر ارائه شده است، گفت: علاوه بر این بیش از ۷ هزار خدمت پاراکلینیکی نظیر آزمایشگاه، رادیولوژی و سی تی اسکن و بیش از ۸۵۰ مورد انتقال بیماران به بیمارستان ها و مرزها را تا به امروز بر عهده داشته ایم.
درودی با اشاره به شرایط آب و هوایی امسال در اربعین گفت: عمده مراجعات بیماران خستگی، کوفتگی، ضعف عضلانی و گرمازدگی به دلیل شرایط خاص هوای گرم است و باتوجه به شرایط سنی و شرایط حال بیمار ممکن است تظاهرات بالینی متفاوتی را شاهد باشیم.
معاون پزشکی حج و زیارت با بیان اینکه بعد از گرمازدگی بیشترین تعداد مراجعات مربوط به بیماری های گوارشی، تصادفات و تروما بوده است، اظهار کرد: متاسفانه چند تصادف دلخراش را در این ایام شاهد بودیم که منجر به فوت زائرین نیز شده است.
مسئول قرارگاه نجف اشرف در ادامه با بیان اینکه امسال ترکیب داروها را نسبت به سال گذشته متفاوت کرده ایم، افزود: حدود ۷۰ درصد داروها در مسیر بین راه به صورت مشترک در بین همه عمودها است و بخشی از داروهای موجود در اوایل مسیر با داروهای پایان مسیر به دلیل نوع مراجعات زائرین متفاوت است.
پیاده روی اربعین برای زنان باردار ممنوع!
درودی با بیان اینکه درصد مراجعات امسال با سال گذشته تقریباً برابر است، گف: توصیه می کنیم زائرین پر خطر از جمله بانوان باردار، بیماران مسن دارای بیماری قلبی، فشارخون، دیابت در شرایط اربعین از پیاده روی خودداری کنند و زیارت را به روزهای بعد اربعین موکول کنند و یا حتما دستورالعمل ها جمعیت هلال احمر را رعایت و داروهای مصرفی و تخصصی خود را متناسب با طول مدت سفر به همراه داشته و مصرف کنند.
وی با تأکید بر اینکه به هیچ عنوان به بانوان باردار جهت ازدحام جمعیت و شرایط نامناسب توصیه پیاده روی اربعین را نمیکنیم گفت: جمعیت هلال احمر در بیشتر مراکز تخصصی سطح ۲ و ۳ متخصص زنان را جهت مراجعات احتمالی پیش بینی کرده است.
Sorry, the comment form is closed at this time.